Stockholms Isjaktklubb  113 år  (1901-2014)

Hem - Home

Väder och israpport

Handlare - Equipment

Kite Wing

Var seglar vi    Maps

Kappseglingslicens

Bli medlem - Membership

Klubbhuset - Clubhouse

Klubbens historia Clubhistory (English)

Bilder

Länkar

Klubbens isjakter

Säkerhet - Safety

De bästa videofilmerna

Donate

EM i XV-klassen 1997

Estland var värd för årets EM i XV-klassen. Tidigare har arrangemangen varit utmärkta och isen legat kilometervis framför klubbhuset i Haapsalu. Resan från Sverige gick smärtfritt och när vi anlände ner till klubbhuset i Haapsalu fick vi en chock.

Öppet vatten

Var tog isen vägen, det såg hopplöst ut. Inte en kotte eller isjakt syntes till. Efter lunch fick vi dock eskort till en liten skogsväg någon mil utanför Haapsalu. Den ledde ner till havet och depån, där alla de andra redan hade anlänt dagen före oss.

Nybonat golv

Här var isen perfekt och slät som ett nybonat golv ända till horisonten. Det var full aktivitet i depån, men man rapporterade om en spricka i isen som hade uppstått dagen innan när vinden vände och hotade med att skicka ett 3 km isflak till havs med hela EM.Under de dagar som följde fick vi dock uppleva de mest fantastiska dagar på isen som var möjliga. För det mesta strålande solsken, svag till måttlig vind och hård och våt is. Fantastiska soluppgångar med ett färgspel över isen och i naturen som inte lämnade någon oberörd.

Ulf Torberger

 
Last modified:  november 13, 2014

Copyright (c) Ulf Torberger 2007